Sommarjobb någon??

Har idag varit och provjobbat för andra gången, som servitris nere på Lilla Hantverkaren. Det är kul, men sjukt jobbigt!!
För att dessutom göra ännu bättre intryck på mina framtida arbetsgivare, så hällde jag självklart dricka på en tjej som jag skulle servera! Är det inte typiskt??
Jaja, de sa bara till mig att det är sånt som händer. Men det hade ju fortfarande kännts bättre om man inte hade gjort det.
Att jag dessutom är ute och provjobbar så sent, är  för att jag är lite seg i starten!  Men vem är inte det?? ;-)
Måste, om jag får jobbet köpa nya skor, för gud nåde den som inte har svarta skor som servitris. Skorna får inte vara vita. Nej, de måste vara svarta. Jag förstår bara inte varför det är så himla viktigt! Jag vet att enhetlighet är fint, men snälla. Jag har helt nya, vita, fina skor.
De är KRITVITA for god's sake!!
Men jaja, får roa mig med att köpa nya skor och nya byxor. Yippie! NOT!
Men i alla fall, ska gå och sova nu. Hoppas att ni också ska jobba!!

Amanda

Sommarjobb!

Har efter en lång harang igår från mamma, sökt sommarjobb som en besatt.
Jag har inom loppet av 12 timmar fått en jobbintervju med ett provjobbstillfälle, och varit på en jobbintervju och har även där ett provjobbstillfälle. Jobbintervjun jag var på är för ett jobb som ligger 5 minuter med cykel hemifrån! Jag har även pratat med en familj som sökte en barnflicka under sommaren, och de verkade intresserade.
Jag fortsatte även att söka andra jobb, och jag fortsätter tills jag har något fast.
Jag ska dessutom jobba gratis för mamma på Digi Girlz. Det är en IT utbildning för tjejer som skall börja 8:an eller 9:an.
Jag skall dessutom med mamma till Almedalen vecka 28 och till Tellberg Forum 24-28/6. Speciellt Tellberg Forum. Det ser jag verkligen fram emot.
Sommaren kommer nog att bli ganska bra ändå, fastän EP-valet inte gick så bra, vilket är synd.
Och Pirat Partiet. Få mig inte att starta på det ämnet. Jag blir upprörd varje gång jag tänker på det.
Men det är inte mycket att göra åt det nu.
Jag ska däremot personvalskampanja inför nästa val. Vi ska komma igen och ta hem riksdagsvalet!
Rösta på mig nästa år!

Amanda

Europa Parlamentsval...

Imorgon smäller det! Det är äntligen EP-val! Som jag har väntat. (Även om det mest är för att jag är trött på att kampanja nu).
Det kommer att vara valvakor lite varstans, men mest gäller det ju att stå vid alla vallokaler och promota sitt parti imorgon.
Känns verkligen som om vi närmar oss slutet. Nu kan man äntligen se ljuset i slutet av tunneln!
Det ska bli så skönt när allt är över, men egentligen så går vi direkt från EP-val till att börja förbereda oss för nästa hösts valkampanjer och aktiviteter. Det är verkligen mycket som ska göras då det är riksdagsval redan nästa höst.
Planeringen börjar nu och slutar inte förrän efter nästa val. Att vi dessutom skall agera värdland för EU under denna hektiska tidsperiod är både roligt och en smula stressande. Arbetslasset blir då helt plötsligt dubbelt så stort, men det får vi väl bara leva med antar jag. (Dessutom är det ju roliga att få vara värdland för EU).
Jag hoppas dessutom verkligen att alla soffpotatisar därute går och röstar imorgon. Varje röst räknas. Och även om vi lever i ett demokratiskt samhälle där man har rätt att rösta, så tycker jag att man har en skyldighet att göra det.
För man kan inte låta bli att rösta, och sedan gå och klaga på att det aldrig sker någon förändring. Man måste föra fram sin egen åsikt, och det gör man på bästa sett genom att rösta.
Så gå och rösta imorgon allihopa.
Själv ska jag bemanna vallokal hela dagen, så jag känner att jag har gjort mitt, då jag inte får rösta än.
Vill egentligen bara avsluta med att säga att;

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!

Amanda

Tjejmiddag

Hade Charlie, Sarah och Milla över på middag igår. Det var supermysigt!
Jag skulle stå för middagen, och jag hade tänkt att bjuda på klyftpotatis i olja och kryddor, grillad flintastek marinerad i grillkrydda, en fräsch sommarsallad med avocado, jordgubbar och fetaost, sås och en efterrätt bestående av persiko cheesecake.
Så 1½ timma innan tjejerna ska komma bestämmer jag mig för att jag ska baka en kladdkaka. Så jag gjorde min kladdkaka, men jag smälte ned lite mörk hallonchoklad i den!!! Mums!  :d
Cheesecaken fick jag göra redan igår, och eftersom jag skulle försöka använda gelatin för första gången nånsin, så kan vi säga att det blev intressant. (Det låg bitar av gelatin i cheesecaken) Jag är ledsen för den tjejer.
Att jag, när jag skulle grilla flintasteken, glömde att sätta på värmen på hela grillen gjorde även saker intressanta!!
Men köttet blev tillslut en succé! Perfekt grillat, mört och saftigt!  :d
Potatisklyftorna förvandlades till något konstigt sätt till kroketter, men det var det ingen ingen som brydde sig om! ;-)
Salladen var underbart god med jordgubbar i, så det är verkligen en keeper.
Vi åt och hade trevlig, för att sen gå över på min dubbla efterrätt, cheesecake och kladdkaka med grädde, och kaffe, för mig och Sarah.
Medan vi satt och åt detta, så spelade vi även ett spel som kallas Sequence. Underbart roligt spel för 2-6 spelare. Och eftersom man är indelade i par, så spelade Milla och Charlie, mot mig och Sarah. Kan med sorg i hjärtat säga att Milla och Charlie vann 4 ggr mot mina och Sarahs 3.  :'-(
Jaja, det är sånt som händer!
Jag har dessutom insett att jag aldrig någonsin ska ge Sarah socker eller koffein efter kl 21.00 på kvällen.
Att säga att hon var hyper är en grov underdrift.
Framemot 23:30 så var vi alla ganska slut, så vi gick och satte oss i soffan och pratade medan vi lyssnade på musik, och vid 23:55 gick tjejerna hem.
Jag gick och la mig, men blev väkt tidigt imorse av mamma som sa att Alma, min lillasyster, har feber och måste stanna hemma, så jag måste ta hand om henne idag.
Sedan fick jag ett sms, där min kompis Gabbi frågade mig om jag ville komma på hennes storebrorsas studenskiva ikväll. Och det är ju självklart!
Så jag säger det alla kinnor har sagt eller kommer att säga i sitt liv;
Jag har ingenting att ha på mig!
Men jag har nu fått reda på att man får ha på sig vitt på studenskivor, inte bara studenten! Jag tackar därför min lyckliga stjärna för det!
Dessutom så kommer min pappas syster, hennes man och yngsta dotter, som jag måste påpeka är mycket äldre än mig, hit idag för att sova här under helgen. Vårt hus kommer att bli fullt!!!
Så nu ska jag bara plugga kemi, kompleteringsprov på måndag, biologi, sitta på testcykeln 1 timma, städa återigen (jag gjorde det senast igår) och läsa ut en bok åt min kära moder!
De går som i ett nafs! Eller hur??

Amanda

Uppstigning 03:30 måndag morgon, nej tack!

Skulle iväg och inventera på Ica Kvantum borta i arninge idag före skolan.
Inventeringen började kl 05:00, så det var ju så lagom roligt. Att det dessutom inte går några bussar denna okristliga tid på mogonen gjorde ju inte hela saken bättre.
Så jag inser sent igårkväll att jag skulle behöva cykla hela vägen bort till arninge, (det är 8-9 km), på morgonen vid 4!!!
Så skulle man ju försöka gå och lägga sig i tid igår, men det var ju dömt att misslyckas.
Att det dessutom blev strömavbrott vid 22:06 igår, i istortsett hela Täby, gjorde mig ju inte lugnare.
Jag sov dåligt och vaknade flera gånger under natten, men även precis då strömmen gick på igen vid 02:15.
Så när klockan gick igång vid 03:30 så var jag ju inte pigg. Men det var bara att släpa sig upp och klä på sig och sminka sig, för att sedan cykla iväg bort mot arninge.
Jag hade dessutom pratat med pappa igår för att fråga honom vilken den bästa vägen till arninge var på cykel. Han säger åt mig att svänga in före gribbylund och cykla den vägen. Jag inser när jag är nästan framme i arninge och alla cyckelskyltar går samman att sträckan jag cyklat landade på 1.1 mil, medan jag hade kunnat cykla en annan väg som bara varit 7km. Jag hade cyklat nästan en ½ mil i onödan, låt mig bara få påpeka igen att klockan var 4 på morgonen!
Så när vi skulle börja inventera, så fick min grupp börja med massvis med burkar och annat mojjs, för att sen gå över på drinkmixar. Kl 8.07 sätter dom oss på att inventera alla chips och nötter!!!
Hallå, vi hade inte ätit fruost, och de satte oss att inventera chips. Jag som tyckte att det var illa att inventera pastasåsen.
Men det värsta kon dock efter frukost, då vi sattes på att inventera alla tandborstar och alla tandkräm! Skiten tog ju aldrig slut!!!
Det var bara rad på rad med tandborstar och tandkräm. Men det var ändå nästan ett perverst nöje när man var klar med det hela. ;-)
Men precis före jag slutade vid 10:00, så sattes min grupp på att räkna Fisherman's Friend. Det var 1704 st små förpackningar som skulle räknas ihop. Good luck med det säger jag bara!
Sedan skulle jag cykla till skolan, och det är typ 8 km från arninge, och sen vid skoldagens slut, så skulle jag cykla 1.6 mil hem. Så jag har väl fått nånsådär 3.5 mil cykling i bena idag!
Men när jag kom hem vid 13:30 så var jag så slut att jag bara satt i solen ute på altanen innan jag insåg att jag skulle somna. Så jag gick in och duschade, och sedan kraschade jag på sängen och sov i 2 timmar innan brorsan kom inspringandes, skrikandes på mitt rum!
Den tackar vi för!!
Men det positiva med det hela, förutom vär i baken, så jag känner att jag lever, är att jag har fått min dagliga motion och pengar! :-P

(Cykla mer i sommar, det gör härligt ont efter de första gångerna :-P )

Amanda

RSS 2.0