Tvätta fönster, Usch!!!!

Har nu spenderat en helg med att tvätta fönster!!
Började i fredags eftermiddag efter skolan och är först nu, söndag eftermiddag kl 13 klar. Jag har ju i.o.f.s. inte tvättat fönster hela tiden, men om jag säger att vissa av fönstrena går att öppna, så att det är som att tvätta 4 glas, så kanske ni förstår poängen. Det var ett av fönstrena som hade 4 glassidor som skulle tvättas som jag fick göra om helt och hållet
4ggr. Det är som att tvätta 16 sidor med glas! Urk....

I alla fall så har jag hunnit med att läsa ut några böcker och den ena är "Oönskad" av Gemma Malley och den andra är "Rockar fett!" av Domenica Luciani.

"Oönskad" utspelar sig år 2140, och ett nytt läkemedel har gjort så att man kan leva för alltid. Men därför är barn också oönskade på jorden, och alla som tar läkemedlet måste skriva på en förkunnelse att de inte tänker skaffa barn. Först om de slutar ta läkemedlet eller om de är villiga att dö efter det att barnet är fött, så får de skaffa barn. Skaffar folk barn och fortsätter ta medicinen, så åker de i fängelse, medan barnet skickas till en anstalt för att uppfostras till ett liv som slav.
Anna är ett av dessa otaliga barn som upfostras på anstaltet Grange Hall av föreståndarinnan mrs Pincent.
Anna tror fullt och fast att hon inte har någon som helst rätt att leva och att hon är en börda för Moder jord. Allt hon vill är att bli en Värdefull tillgång, alltså en duktig slav, till en Önskad. De önskade är de som får ta långt liv medicinen och har rätt att bo på Moder jord.
Anna gör allt hon kan för att bli en Värdefull tillgång tills Peter kommer dit. Peter har levt hela sitt liv på utsidan och säger att han är ditskickad av Annas föräldrar som vill ha henne tillbaks. Hennes riktiga namn är Anna Covey, hon är Önskad och hennes föräldrar älskar henne. Peter har bott hos hennes föräldrar då han inte har några egna. Hennes föräldrar är också med i något som kallas Motståndsrörelsen, som tror på att barnen med sina nya idéer är framtiden.
Anna och Peter lyckas fly från Grange Hall, och Anna får äntligen träffa sina föräldrar. Hon får dessutom reda på att hon har en lillebror som heter Ben.
Men folk letar efter Anna och Peter sen de rymt från Grange Hall, och då mrs Pincent har fått tag på Annas dagbok, så är de på väg att fånga in både Anna och hennes bror Ben, med då tar Annas föräldrar sina liv. För lagen säger att om en förälder ger sitt liv för sitt barn, så får barnet leva fritt.
Det har dessutom visat sig att Peter är mrs Pincents son, så mrs Pincent dödar Peters far, så Peter också kan leva fritt.
Och boken slutar med att Anna skriver om hur olikt livet på utsidan är och att hon vägrar att ta Långt liv medicinen som gör att man kan leva för evigt.
För hon tror inte att det är bra att stanna längre än man är välkommen.

Boken är superbra. Den har ett oanat djup för att vara en ungdomsbok, och man får sig verkligen en tankeställare. Många kanske drömmer om att leva för alltid, men är att leva för alltid verkligen något bra? Kommer uppfinningsrikedomen som vi nu har att sina då det är samma personer som lever för alltid? Kommer vi att utvecklas?

Gemma Malley gav ut en uppföljare till "Oönskad". Den finns bara på engelska ännu så länge och heter där "The Resistance".

"Rockar fett!" av Domenica Luciani, handlar om Ozzy Masini, eller ofta kallad Mesen. Han är 13 år gammal och bor med sin mamma i Florens. Han har aldrig träffat sin pappa, och har ingen aning om vem det är, han spelar basfiol, hatar hårdrock och fula ord, är kär i klassens snyggaste tjej och är allt annat än tuff.
Men så en dag ringer telefonen och det är Ozzy pappa på andra sidan luren. Han ringer för att tala om att han kommer att hälsa på för att få träffa Ozzy.
Ozzys pappa är ingen mindre än Roddy Young, vokalist för bandet Bourbon Speed.
Ozzy är förtvivlad. Hans far klär sig som en clown, spelar s-k-i-t-musik, Ozzy gillar ju inte att svära, och är full lite mer än ofta, svär och lever verkligen opassande. Ozzys mamma har blivit lovad en stor check som kompensation för alla frånvarane år om Ozzy följer med på Bourbon Speeds turné genom Italien.
Det är början på Ozzys förändring i inställning till sig själv och andra, och han börjar lära sig att stå upp för sig själv, svara på tilltal, åka hiss fastän han är klaustrofobisk och ta kontakt med tjejen han är hemligt kär i. Han ifrågasätter sin pappas rockstjärnebeteende och till slut står han själv på scenen som en rockstjärna.
Och bäst av allt, han har fått en pappa.

Boken är underbar, med mycket humor och tokigheter. Ozzys väluppfostrade och ordentliga personlighet blir en klar kontrast gentemot hårdrockbandets dåliga uppträdande. Det är underbart att läsa om hur Ozzy börjar stå upp för sig själv och utvecklas. Domenica Luciani har gjort ett strålande jobb med den här boken.
Passar alla barn från 6-7 år upp till 20, och senare, om man har barnasinnet kvar.
Hoppas att ni plockar upp hennes bok och läser den.
Ni kommer att få er ett gott skratt!!

Amanda

Internationell superspion?

Hejsan hoppsan!
Gårdagens inlägg är en hel uppsats!! Såg den precis! :D
 
Lovade att jag skulle berätta lite om de andra böckerna jag läste, så jag tänkte att jag skulle skriva om dem nu.

"I'd Tell You I Love You, But Then I'd Have to Kill You" av Ally Carter är en av böckerna jag läst.
Boken handlar om Cammie Morgan, som är student på Gallagher Akademin för exceptionella unga kvinnor. En ganska normal skola -- normal, om varje skola lärde ut avancerad stridskonst på gymnastiken, det senaste inom kemisk krigsföring på kemin, och om studenterna fick extra kurspoäng för att bryta sig in i CIAs databas på datorlektionerna. Gallagher Akademin kanske utger sig för att vara en skola för genier, med det är egentligen en skola för spioner.
Även då Cammie talar 14 språk flytande och kan döda en person på 7 olika sätt med bara händerna så har hon ingen aning om vad hon ska göra när hon träffar en helt vanlig pojke, Josh, som tror att hon är en helt vanlig flicka. Visst, hon kan avlyssna hans telefon, hacka sig in i hans dator eller spåra honom genom staden med skickligheten av en riktig spion. Men kan hon manövrera en relation med någon som aldrig kan få veta sanningen om henne?

Det är en helt underbar bok som verkligen får en att må bra, samtidigt som man hejar på Cammies och Joshs relation. Man vill inte lägga boken ifrån sig och kan knappt vänta på att få läsa bok #2 i serien.
Walt Disney Pictures hade dessutom köpt rättigheterna till att få göra boken till film vilket är jättekul, men sedan så köpte Walden Media rättigheterna från Disney! Man har inge planer ännu så länge på att göra filmen inom den kommande framtiden. Dessutom är filmen mer eller mindre hejdad då manusförfattarna i Hollywood strejkar.
När filmen produceras så kommer Debra Martin Chase, (En Princessas Dagbok, Systrar I Jeans) och Karen Glass, (En Princessas Dagbok, Freaky Friday), vara ansvariga för den!

Den andra boken i serien "Cross My Heart and Hope to Spy" är lika bra.
Welcome to Gallagher Academy for exceptional young women. And now welcome Blackthorne, where the boys are just as good....
Efter att ha förföljt, vunnit och sedan tvingats att ge upp sin första pojkvän Josh, är en lugn termin i skolan allt Cammie vill ha. Men det är lättare sagt än gjort när ditt smeknamn är Kameleonten, p.g.a. din förmåga att passera oupptäckt i en folksamling, och du går på Gallagher Akademin för exceptionella unga kvinnor. Så trots Cammies tappra försök att vara en normal student så verkar det som om faran följer efter henne. Hon och hennes vänner får reda på att de ska vara värdinnor till mystiska gäster -- kodnamn: Blackthorne.
Sedan blir hon anklagad för ett säkerhetsavbrott som lämnar skolans tophemliga status i fara.
Snart är kryper Cammie och hennes vänner i väggarna och övervakar skolan för att lära sig sanningen om Blackthorne och för att rentvå Cammies namn. Och fast de har förtroende till sina egna förmågor så är deras mål tuffare och snyggare, och priset att rädda skolan och Cammies hjärta är högre än någonsin.

Den tredje boken "Don't Judge a Girl by Her Cover" som inte kommit ut än, men som kommer den 9 juni i år handlar om:
När Cammie "Kameleonten" Morgan besöker sin rumskompis Macey i Boston tror hon att hon kommer få ett spännande slut på sitt sommarlov. Trots allt är hon där för att se Maceys pappa ta emot nomineringen till vice president över USA. Men när man går på världens bästa skola, för spioner, är "spännande" och "dödligt" aldrig långt ifrån varandra. Cammie och Macey finner sig snart mitt i en kidnappares farliga planer, och bara deras spion skicklighet kan rädda dem. Så när henned andra gymnasieår börjar, så kan hon inte skaka av sig minnet av vad som hände i Boston och Gallagher Akademin känns inte längre som den trygga plats den en gång var. Chockerande hemligheter och gamla flammor verkar lura bakom varje hörn i akademin när Cammie och hennes vänner försöker besvara frågorna, Vem är ute efter Macey? Och hur kan de hjälpa henne?
Snart deltar Cammie i Bex, Liz och Maceys privata säkerhets team som söker i kampanjens spår. Flickorna måste använda sin spion träning hela tiden allteftersom riskerna ökar, och Cammie kommer närmare och närmare den chockerande sanningen...

Vill ni läsa mer kan ni göra det på http://www.allycarter.com/

Ha en fortsatt trevlig dag!

Amanda

Jag ska bara, sa Alfons Åhberg.....

Jag skrev här för några dagar sedan att jag skulle läsa "Star People" av Paul Burston och "Huggtänder?" av Katie Maxwell. Har jag gjort det??
Nepp!!
Varför måste man då fråga, och svaret på den frågan är inte något bra.
Jag började läsa "Star People", men efter ungefär halva boken kom jag bara inte längre. Och det hemska är att boken inte är dålig! Den är inte den bästa jag läst, men ändå!
Att jag inte läst boken av Katie Maxwell är för att jag har läst massvis med andra böcker istället.

Jag läste "Blood Noir" av Laurell K. Hamilton, som är 16:e delen i serien om vampyrjägaren Anita Blake.
Jag bara avgudar denna serie och alla karaktärer som är med i den. Anita Blake börjar med att återuppväcka döda zombies, som vampyrjägare och utredare när det gäller mord med koppling till det övernaturliga.
Hon inser så småningom när hon blir kär i Jean-Claude, Vampyrmästaren över St. Louis att inte alla vampyrer är onda.
Hon blir smittad med flera olika typer av vardjursinfektioner och hon blir därför intvingad som ledare över varleoparderna som Nimir-Ra. Hon tvingas även in i en makt position som den mänskliga tjänaren åt vampyren Jean-Claude tillsammans med Richard, som är flockledare för varulvarna. Anita är även Bolverk i varulvsflocken vilket innebär att det är hon som tar hand om alla varulvar som inte följer ordningen i flocken. Hon får under böckernas gång mer och mer krafter som bara vampyrer skall ha, och även krafter som bara vardjur skall ha.
Nathaniel, som är en varleopard och en av de män som Anita är kär i, även med i en av Anitas maktbalanser tillsammans med Damien.
Micha, som också är varleopard och tillika ledare, Nimir-Raj över varleopard flocken tillsammans med Anita och en av männen hon älskar.
Richard, som är flockledare över varulvarna och som Anita älskar, men som hon inte kommer överräns med alls.
Jean-Claude, som är vampyrmästare över St. Louis och en av männen Anita älskar.
Asher, som är vampyr och har en lång smärtsam historia med Jean-Claude, och en av männen Anita älskar.
Damian, som är vampyr och som är lojal bara gentemot Anita efter det att hon med sina krafter att kunna återuppväcka de döda styr honom. Damian är med i en liknande maktbalans med Anita och Nathaniel, som Anita är med Jean-Claude och Richard.
Jason, som är varulv och en av Nathaniels bästa vänner. Nära vän med Anita, men en av männen som hon sedan kommer att älska.

Böckerna kommer i ordningen:
1. Guilty Pleasures
2. The Laughing Corpse
3. Circus of the Damned
4. The Lunatic Cafe
5. Bloody Bones
6. The Killing Dance
7. Burnt Offerings
8. Blue Moon
9. Obsidian Butterfly
10. Narcissus in Chains
11. Cerulean Sins
12. Incubus Dreams
13. Micha
14. Danse Macabre
15. The Harlequin
16. Blood Noir

Den 17:e boken, "Skin Trade" kommer ut 2/6 2009.

En av de andra böckerna jag läste under tiden var "Swallowing Darkness" av Laurell K. Hamilton. Det är bok #7 i hennes serie om Merry Gentry, eller Meredith NicEssus. Hon är brorsdotter till drottningen av den mörka älvtronen. Hennes moster Andais, drottning av luft och mörker är ute efter att döda henne i början. Likaså hennes morbron Taranis, kungen över den ljusa älvtronen och kung över ljus och illusion. När Andais sedan ber Merry, som har gömt sig undan älvornas värld i 3 års tid för att inte bli dödad, att hon får ta över den mörka tronen om hon kan bli gravid med någon av drottningens vakter före hennes son Cel kan göra samma sak.
Med Merry tillbaka hos älvorna så börjar den sinande magin komma tillbaka. Gudinnan och Guden, som styr allt pratar igen med älvorna. Men många är missnöjda att Merry, som är delvis mänsklig och därför dödlig, får magin att komma tillbaka. De tror att hon kommer att göra det mörka hovet dödligt med henne, då hoven bara är så fruktsamma eller starka som sina ledare.
Alltefter historien fortskrider så får Merry mer och mer kraft och hon är på väg att återförena hela älvornas värld. För förr i tiden så var inte älvriket uppdelat i flera hov, utan ett enda, med en regent.
Men då den vilda magin återvänder till älvorna, så går också mycket fel...
Huvudkaraktärer i boken är:


Meredith NicEssus/Merry Gentry
- Princessa till båda hoven, dotter till Essus. Hennes namn NicEssus betyder dotter till Essus. Utövare av Händerna av Kött och Blod.

Andais
- Drottning av Luft och Mörker, Merrys faster, syster till Essus, och mamma till Cel. Andais är en krigsgudinna, och drottning av det mörka älvhovet.


Barinthus/Manannan Mac Lir
- En havsgud och en av "Drottningens korpar". Barinthus är en av de mäktigaste personeran vid ändera hovet. Han var länge känd som "kungaskaparen" för sin aktiva inblandning i vem som satt på tronen, och han stödde först Essus och nu Meredith i jakten på tronen.

Essus - Merediths pappa och bror till Andais. Blev mördad av Cel, hans systerson i rädslan att Essus skulle bli kung.


Cel
- Prins av Gammalt Blod och son till Andais.

Mistral
- Mästare av Vind och Hämtare av Stormar. Medlem i "Drottningens korpar". Far till ett av Merediths två barn.


Doyle
- Kapten över "Drottningens Korpar", som är hennes personliga livvakt. Ofta kallad Drottningens Mörker. Delvis Sidhe, delvis helveteshund. Far till ett av Merediths två barn.

Frost - Doyle's andrebefälhavare. Ofta kallad Den Dödande Frosten. Far till ett av Merediths två barn.

Galen - Den yngste medlemmen av "Drottningens korper" och Merrys närmaste vän. Han är hälften älva, hälften mörk sidhe. Far till ett av Merediths två barn.

Rhys/Cromm Cruach - Tillhör "Drottningens korpar", föredetta Dödsgud. Far till ett av Merediths två barn.

Sholto
- Kungen över Sluagh. Sidhe/Nattflygar hybrid. Kallad Skuggyngel bakom hans rygg. P.g.a. sitt nattflygar påbrå så har han tentackler som börjar just under revbenen och går hela vägen ned till höftbenen. Far till ett av Merediths två barn.


Kitto
- Troll/sidhe hybrid, som gavs till Merry av Kurag som en del i deras allians.


Kurag
- Kungen över trollen, Merrys allierande. Var allierad med Merrys fader före hans död.

Böckerna som ingår i serien är:

1. A Kiss of Shadows
2. A Caress of Twilight
3. Seduced by Moonlight
4. A Stroke of Midnight
5. Mistral's Kiss
6. A Lick of Frost
7. Swallowing Darkness

Och den 29/10 2009 kommer #8 Divine Misdemeanors ut.

Har läst fler böcker, men de berättar jag om imorgon.

Amanda


Boknörd extraordinär

Mamma har länge och väl tjatat på mig om att jag ska blogga om böckerna jag läser.
Det är i.o.f.s. en fin tanke, men vem orkar blogga om det man läser?
Om man dessutom läser så mycket som jag, vad kan jag läsa per år, kanske 500-600 böcker, så inser man ganska snart att man skulle ha en heltidssysselsättning bara genom att skriva om böckerna.

Men nu har jag bestämt mig, och jag ska i alla fall skriva om några av alla de böcker jag läser, för jag tror att det kan vara roligt att skriva recensioner på böckerna.
Jag införskaffade två nya böcker så sent som idag! Och det är klart att man måste göra det när Akademibokhandeln har 70% rabatt på utvalda böcker!
Böckerna jag köpte var "Huggtänder?" av Katie Maxwell, en av böckerna som ingår i smooch serier. Alltså ungdomsböcker, och riktade till allt från 12- till upp emot 20-åringar. Men flickor måste jag då få tillägga om ni inte redan insett det genom att läsa vad serien heter. Den andra boken jag köpte var "Star People" av Paul Burston, som även skrivit "Shameless", "Lovers & Losers" och snart utkommande "The Gay Divorcee" tre böcker jag ännu inte läst men som jag ska införskaffa om "Star People" visar sig vara något att ha.
Katie Maxwell har skrivit två serier där "Huggtänder?" är den andra boken i den ena serien.

Böckerna i serien som handlar om Emily heter;
1. "The Year My Life Went Down The Loo"
2. " They Wear What Under Their Kilts?"
3. "What's French For ''EW''?"
4. "Taming Of The Dru"
5. "Life, Love And The Pursuit Of Hotties"

I den andra serien ingår böckerna;
1. "De fördömdas cirkus"
2. "Huggtänder?"

Jag ska snarast se till att införskaffa hela Katie Maxwells serie om Emily snarast, för jag har läst om böckerna på nätet och de verkar jättebra.

Katie Maxwell är som sagt för tonårsflickor, men Paul Burston verkar rikta sig till unga vuxna och äldre. Men om du är emot samkönade relationer är hans böcker inget för dig.
De verkar dock vara väldigt bra och jag rekommenderar att man i alla fall läser om boken på nätet före man säger att boken inte är något för en.

Hoppas att ni har en fortsatt trevlig påsk.

Amanda

Välkommen till min nya blogg!

Hejsan allihopa!

Den här bloggen kommer att handla om böcker.
Massvis med böcker!

Hoppas att ni kommer att hitta böcker som ni gillar.

Amanda

RSS 2.0