Internationell superspion?

Hejsan hoppsan!
Gårdagens inlägg är en hel uppsats!! Såg den precis! :D
 
Lovade att jag skulle berätta lite om de andra böckerna jag läste, så jag tänkte att jag skulle skriva om dem nu.

"I'd Tell You I Love You, But Then I'd Have to Kill You" av Ally Carter är en av böckerna jag läst.
Boken handlar om Cammie Morgan, som är student på Gallagher Akademin för exceptionella unga kvinnor. En ganska normal skola -- normal, om varje skola lärde ut avancerad stridskonst på gymnastiken, det senaste inom kemisk krigsföring på kemin, och om studenterna fick extra kurspoäng för att bryta sig in i CIAs databas på datorlektionerna. Gallagher Akademin kanske utger sig för att vara en skola för genier, med det är egentligen en skola för spioner.
Även då Cammie talar 14 språk flytande och kan döda en person på 7 olika sätt med bara händerna så har hon ingen aning om vad hon ska göra när hon träffar en helt vanlig pojke, Josh, som tror att hon är en helt vanlig flicka. Visst, hon kan avlyssna hans telefon, hacka sig in i hans dator eller spåra honom genom staden med skickligheten av en riktig spion. Men kan hon manövrera en relation med någon som aldrig kan få veta sanningen om henne?

Det är en helt underbar bok som verkligen får en att må bra, samtidigt som man hejar på Cammies och Joshs relation. Man vill inte lägga boken ifrån sig och kan knappt vänta på att få läsa bok #2 i serien.
Walt Disney Pictures hade dessutom köpt rättigheterna till att få göra boken till film vilket är jättekul, men sedan så köpte Walden Media rättigheterna från Disney! Man har inge planer ännu så länge på att göra filmen inom den kommande framtiden. Dessutom är filmen mer eller mindre hejdad då manusförfattarna i Hollywood strejkar.
När filmen produceras så kommer Debra Martin Chase, (En Princessas Dagbok, Systrar I Jeans) och Karen Glass, (En Princessas Dagbok, Freaky Friday), vara ansvariga för den!

Den andra boken i serien "Cross My Heart and Hope to Spy" är lika bra.
Welcome to Gallagher Academy for exceptional young women. And now welcome Blackthorne, where the boys are just as good....
Efter att ha förföljt, vunnit och sedan tvingats att ge upp sin första pojkvän Josh, är en lugn termin i skolan allt Cammie vill ha. Men det är lättare sagt än gjort när ditt smeknamn är Kameleonten, p.g.a. din förmåga att passera oupptäckt i en folksamling, och du går på Gallagher Akademin för exceptionella unga kvinnor. Så trots Cammies tappra försök att vara en normal student så verkar det som om faran följer efter henne. Hon och hennes vänner får reda på att de ska vara värdinnor till mystiska gäster -- kodnamn: Blackthorne.
Sedan blir hon anklagad för ett säkerhetsavbrott som lämnar skolans tophemliga status i fara.
Snart är kryper Cammie och hennes vänner i väggarna och övervakar skolan för att lära sig sanningen om Blackthorne och för att rentvå Cammies namn. Och fast de har förtroende till sina egna förmågor så är deras mål tuffare och snyggare, och priset att rädda skolan och Cammies hjärta är högre än någonsin.

Den tredje boken "Don't Judge a Girl by Her Cover" som inte kommit ut än, men som kommer den 9 juni i år handlar om:
När Cammie "Kameleonten" Morgan besöker sin rumskompis Macey i Boston tror hon att hon kommer få ett spännande slut på sitt sommarlov. Trots allt är hon där för att se Maceys pappa ta emot nomineringen till vice president över USA. Men när man går på världens bästa skola, för spioner, är "spännande" och "dödligt" aldrig långt ifrån varandra. Cammie och Macey finner sig snart mitt i en kidnappares farliga planer, och bara deras spion skicklighet kan rädda dem. Så när henned andra gymnasieår börjar, så kan hon inte skaka av sig minnet av vad som hände i Boston och Gallagher Akademin känns inte längre som den trygga plats den en gång var. Chockerande hemligheter och gamla flammor verkar lura bakom varje hörn i akademin när Cammie och hennes vänner försöker besvara frågorna, Vem är ute efter Macey? Och hur kan de hjälpa henne?
Snart deltar Cammie i Bex, Liz och Maceys privata säkerhets team som söker i kampanjens spår. Flickorna måste använda sin spion träning hela tiden allteftersom riskerna ökar, och Cammie kommer närmare och närmare den chockerande sanningen...

Vill ni läsa mer kan ni göra det på http://www.allycarter.com/

Ha en fortsatt trevlig dag!

Amanda

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0