Jag ska bara, sa Alfons Åhberg.....

Jag skrev här för några dagar sedan att jag skulle läsa "Star People" av Paul Burston och "Huggtänder?" av Katie Maxwell. Har jag gjort det??
Nepp!!
Varför måste man då fråga, och svaret på den frågan är inte något bra.
Jag började läsa "Star People", men efter ungefär halva boken kom jag bara inte längre. Och det hemska är att boken inte är dålig! Den är inte den bästa jag läst, men ändå!
Att jag inte läst boken av Katie Maxwell är för att jag har läst massvis med andra böcker istället.

Jag läste "Blood Noir" av Laurell K. Hamilton, som är 16:e delen i serien om vampyrjägaren Anita Blake.
Jag bara avgudar denna serie och alla karaktärer som är med i den. Anita Blake börjar med att återuppväcka döda zombies, som vampyrjägare och utredare när det gäller mord med koppling till det övernaturliga.
Hon inser så småningom när hon blir kär i Jean-Claude, Vampyrmästaren över St. Louis att inte alla vampyrer är onda.
Hon blir smittad med flera olika typer av vardjursinfektioner och hon blir därför intvingad som ledare över varleoparderna som Nimir-Ra. Hon tvingas även in i en makt position som den mänskliga tjänaren åt vampyren Jean-Claude tillsammans med Richard, som är flockledare för varulvarna. Anita är även Bolverk i varulvsflocken vilket innebär att det är hon som tar hand om alla varulvar som inte följer ordningen i flocken. Hon får under böckernas gång mer och mer krafter som bara vampyrer skall ha, och även krafter som bara vardjur skall ha.
Nathaniel, som är en varleopard och en av de män som Anita är kär i, även med i en av Anitas maktbalanser tillsammans med Damien.
Micha, som också är varleopard och tillika ledare, Nimir-Raj över varleopard flocken tillsammans med Anita och en av männen hon älskar.
Richard, som är flockledare över varulvarna och som Anita älskar, men som hon inte kommer överräns med alls.
Jean-Claude, som är vampyrmästare över St. Louis och en av männen Anita älskar.
Asher, som är vampyr och har en lång smärtsam historia med Jean-Claude, och en av männen Anita älskar.
Damian, som är vampyr och som är lojal bara gentemot Anita efter det att hon med sina krafter att kunna återuppväcka de döda styr honom. Damian är med i en liknande maktbalans med Anita och Nathaniel, som Anita är med Jean-Claude och Richard.
Jason, som är varulv och en av Nathaniels bästa vänner. Nära vän med Anita, men en av männen som hon sedan kommer att älska.

Böckerna kommer i ordningen:
1. Guilty Pleasures
2. The Laughing Corpse
3. Circus of the Damned
4. The Lunatic Cafe
5. Bloody Bones
6. The Killing Dance
7. Burnt Offerings
8. Blue Moon
9. Obsidian Butterfly
10. Narcissus in Chains
11. Cerulean Sins
12. Incubus Dreams
13. Micha
14. Danse Macabre
15. The Harlequin
16. Blood Noir

Den 17:e boken, "Skin Trade" kommer ut 2/6 2009.

En av de andra böckerna jag läste under tiden var "Swallowing Darkness" av Laurell K. Hamilton. Det är bok #7 i hennes serie om Merry Gentry, eller Meredith NicEssus. Hon är brorsdotter till drottningen av den mörka älvtronen. Hennes moster Andais, drottning av luft och mörker är ute efter att döda henne i början. Likaså hennes morbron Taranis, kungen över den ljusa älvtronen och kung över ljus och illusion. När Andais sedan ber Merry, som har gömt sig undan älvornas värld i 3 års tid för att inte bli dödad, att hon får ta över den mörka tronen om hon kan bli gravid med någon av drottningens vakter före hennes son Cel kan göra samma sak.
Med Merry tillbaka hos älvorna så börjar den sinande magin komma tillbaka. Gudinnan och Guden, som styr allt pratar igen med älvorna. Men många är missnöjda att Merry, som är delvis mänsklig och därför dödlig, får magin att komma tillbaka. De tror att hon kommer att göra det mörka hovet dödligt med henne, då hoven bara är så fruktsamma eller starka som sina ledare.
Alltefter historien fortskrider så får Merry mer och mer kraft och hon är på väg att återförena hela älvornas värld. För förr i tiden så var inte älvriket uppdelat i flera hov, utan ett enda, med en regent.
Men då den vilda magin återvänder till älvorna, så går också mycket fel...
Huvudkaraktärer i boken är:


Meredith NicEssus/Merry Gentry
- Princessa till båda hoven, dotter till Essus. Hennes namn NicEssus betyder dotter till Essus. Utövare av Händerna av Kött och Blod.

Andais
- Drottning av Luft och Mörker, Merrys faster, syster till Essus, och mamma till Cel. Andais är en krigsgudinna, och drottning av det mörka älvhovet.


Barinthus/Manannan Mac Lir
- En havsgud och en av "Drottningens korpar". Barinthus är en av de mäktigaste personeran vid ändera hovet. Han var länge känd som "kungaskaparen" för sin aktiva inblandning i vem som satt på tronen, och han stödde först Essus och nu Meredith i jakten på tronen.

Essus - Merediths pappa och bror till Andais. Blev mördad av Cel, hans systerson i rädslan att Essus skulle bli kung.


Cel
- Prins av Gammalt Blod och son till Andais.

Mistral
- Mästare av Vind och Hämtare av Stormar. Medlem i "Drottningens korpar". Far till ett av Merediths två barn.


Doyle
- Kapten över "Drottningens Korpar", som är hennes personliga livvakt. Ofta kallad Drottningens Mörker. Delvis Sidhe, delvis helveteshund. Far till ett av Merediths två barn.

Frost - Doyle's andrebefälhavare. Ofta kallad Den Dödande Frosten. Far till ett av Merediths två barn.

Galen - Den yngste medlemmen av "Drottningens korper" och Merrys närmaste vän. Han är hälften älva, hälften mörk sidhe. Far till ett av Merediths två barn.

Rhys/Cromm Cruach - Tillhör "Drottningens korpar", föredetta Dödsgud. Far till ett av Merediths två barn.

Sholto
- Kungen över Sluagh. Sidhe/Nattflygar hybrid. Kallad Skuggyngel bakom hans rygg. P.g.a. sitt nattflygar påbrå så har han tentackler som börjar just under revbenen och går hela vägen ned till höftbenen. Far till ett av Merediths två barn.


Kitto
- Troll/sidhe hybrid, som gavs till Merry av Kurag som en del i deras allians.


Kurag
- Kungen över trollen, Merrys allierande. Var allierad med Merrys fader före hans död.

Böckerna som ingår i serien är:

1. A Kiss of Shadows
2. A Caress of Twilight
3. Seduced by Moonlight
4. A Stroke of Midnight
5. Mistral's Kiss
6. A Lick of Frost
7. Swallowing Darkness

Och den 29/10 2009 kommer #8 Divine Misdemeanors ut.

Har läst fler böcker, men de berättar jag om imorgon.

Amanda


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0