Skansen

Åkte idag med min klass och klassen under till skansen för ett etoligiprojekt. Alltså så skulle vi studera djurens beteende.
Så jag åkte buss till Danderyds sjukhus imorse, för att sedan ta tunnelbanan till Tekniska Högskolan. Därifrån var det sedan meningen att jag skulle ta buss 44 till Skansen.
Jag var vid Tekniska kl 09.15, och ser precis min buss åka från busstationen, helt tom.
Men det är okej, tänker jag, för vi skulle inte vara vid Skansen förrän vid 10, och bussen som skulle komma efter skulle gå 09.30. Gott om tid kvar tänkte jag.
Så fyller busshållplatsen på med MASSVIS av dagisbarn och andra människor. Så jag stod och hoppades på att de skulle ta en annan buss, men vad var sannolikheten att alla dagisbarn inte skulle till Skansen.
Så kommer äntligen 09.30 bussen, och vi ska alla hoppa på, då hade även folk från klassen kommit till busshållplatsen.
Bussen fylls upp extremt snabbt och innan jag och flera av mina klasskompisar hinner kliva på, så är bussen full och busschauffören säger att vi inte får stiga på.
Så vi måste vänta på bussen som går 09.45, vilket skulle ha gjort att vi kom fram till Skansen 10.03, vilket fortfarande var i tid. Men långt innan bussen skulle komma, så är busshållplatsen återigen fylld med dagisbarn. Så vi bestämde oss för att gå till busshållplatsen innan, så vi skulle vara säkra på att vi fick en plats på bussen. 09.43 inser vi att vi har gått grymt fel, och att det tar åtminstone 3 minuter att springa tillbaka till den egentliga busshållplatsen, så vi kommer aldrig att hinna.
Så vi åkte buss tillbaka till Östra Station och väntade på bussen som skulle komma 10.00, men även den här gången var det en hel drös med dagisbarn som skulle på bussen. Så vi ställde oss snabbt först i kön, och kom denna gång lyckligtvis på bussen. Dagisbarnen väller in efter oss. och sedan skulle alla andra på bussen också. Busschaffisen bara fortsätter att pressa in folk, men till slut kan vi åka. Så nu står svettigt folk tätt ihopträngda på bussen. Mums!
Så här håller det på hela vägen fram till Karlaplan, då busschaffisen stannar för att trycka på ännu fler människor!! Och sedan har han mage att så och klaga på folk att de står ivägen för rörelsesensorerna, så bussdörrarna inte kan stängas. Efter detta hade vi 10 olidligt långa minuter kvar innan vi kunde stiga av bussen vid Skansen, där en grupp surmulna tonåringar har stått och väntat på oss i 25 minuter. Oops... :-S
Men så tillslut får vi komma in på Skansen, och alla går iväg för att titta på sina djur och utföra sina studier.
Jag och min grupp gick och övervakade Gråsälarna i en timme. Det enda de gjorde var att schteka på klipporna och att simma i vattnet, (no surprise there).
Efter detta skulle vi kl 12.00 samlas på torget i mitten av Skansen, och på vägen dit håller vi på att virra bort oss helt. Mitt lokalsinne kanske inte är det bästa....
Men vi kom fram, och jag kom slutligen hem, så det måste ju räknas som nåt! ;-)
Att jag dessutom lyckades bränna mig idag igen, fast jag smetade på solskyddsfaktor är helt otroligt. Det var i.o.f.s. bara solskyddsfaktor 15, men ändå!
Så nu har jag återigen några härliga dagar med svalkande påkletande av aloevera kräm framför mig. Så jag vill bara säga;
Go mig!

Amanda


Kommentarer
Postat av: Charlie

Nej men stackars Amanda! D: Det är inte alltid man älskar dagisbarn nej. :/



Du får sitta i skuggan under nått av träden idag på picknicken då. :/

2009-05-31 @ 10:07:45
URL: http://charlie91mobb.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0