Fett lång tid.....

Shit, jag är nog världens sämsta när det gäller det här med att blogga....
Jag säger till mig själv, gång efter annan att jag verkligen ska ta tag i det här och blogga varje dag, men så går det, kanske inte helt oanat, åt pipan.
Men jag har i.a.f. hunnit läsa lite böcker sedan jag senast skrev....

De första böckerna är Meg Cabots "Queen Of Babble". En helt underbar serie för vuxna som handlar om Lizzie Nichols, som har en för stor mun för sitt eget bästa.
Bok #1 "Queen Of Babble" handlar om hur Lizzie, förutom att hon inte egentligen tagit examen i konsthistoria p.g.a. att hon inte skrivit sin examenuppsats, håller på att bränna sina besparingar på att åka och hälsa på sin pojkvän, långdistans, som hon varit tillsammans med i 3 månader. Han bor i London, och över sommaren är det meningen att hon ska åka över och bo med honom. Lizzies bästa vän Shari och Sharis pojkvän Chaz, skall jobba på Château Mirac i södra Frankrike som anordnar bröllop, då Chaz bästa vän äger stället.
Men mötet med långdistansen i London, Andrew, blir inte riktigt som Lizzie hade tänkt sig. Och plötsligt befinner hon sig på ett tåg ner till Frankrike och Château Mirac, till Shari, Chaz och ett sommarjobb som bröllopsanordnare.
Men Lizzie öppnar sin stora mun inför sin medpassagerare Jean-Luc, eller Luke, utan att veta om att han är ägare till Château Mirac. Och då hon är attraherad av honom, så hjälper det inte att han vet alla pinsamma detaljer om vad som hände mellan henne och Andrew, samt att han har en pinnsmal snygg flickvän och att Lizzie, trots att hon gått ned i vikt, ligger lite på den tunga sidan.
Men då Lizzie berättar för Luke vad hans flickvän har för planer för Château Mirac, hon vill göra om det till ett plastikkirurgi och rehabliterings spa. Då börjar den perfekta ytan krackelera, och saker och ting börjar hetta till mellan Lizzie och Luke.
Hon råkar dessutom nämna för Lukes mamma att Luke är intresserad av att bli läkare. Vilket inte gör henne lycklig.
När det sista bröllopet för säsongen ska äga rum och allt verkar gå fel, bröllopsklänningen är fruktansvärd, musiken till bröllopet har stuckit, så är Lizzie där och styr upp det.
Hon syr om en gammal klänning till en bröllopsklänning och lyckas tussa ihop Lukes skilda föräldrar. Och äntligen tycks Lizzies och Luks känslor synkronisera.

I bok #2 "Queen Of Babble In The Big City" så har Lizzie, Shari, Chaz och Luke intagit storstaden New York, där de alla sysslar med olika saker. Lizzie försöker desperat att få tag på ett jobb där hon kan designa brudklänningar, och hon lyckas landa ett obetalt jobb som brudklännings reparatör hos Monsier Henri, samt ett betalande receptionistjobb hos Pendergast, Loughlin och Flynn, vilket är Chazs pappas snofsiga advokatfirma.
Så boendes tillsammans med Luke i en lägenhet på Fifth Avenue, med ett betalt jobb och ett extrajobb som brudklännings reparatör, så verkar livet ganska bra. Men skenet bedrar. Shari gör slut med Chaz, för sin chef, Pat, som råkar vara kvinna. Lizzie är övertygad att Luke ska fria till henne på julafton, men istället får hon en ny symaskin av honom. När hon nämner ordet bröllop till den relations-skygga Luke så rasar deras tillvara samman.
Så medan Luke spenderar jul och nyår nere i Frankrike på Château Mirac, så flyttar Lizzie ut ur deras gemensamma lägenhet coh in i en egen.
Dessutom har hon under tiden hon jobbat hos Pendergast, Loughlin och Flynn, få med sin Jill HIggins, som ska gifta sig med en av New Yorks mest eftertraktade ungkarlar, till Monsier Henris affär för att hjälpa henne fixa en gammal brudklänning. Och när hon senare går på brölloppet tillsammans med Chaz, och han vill utvecka deras relation, så går hon motvilligt med på det.
Men så, medan Chaz sover på hennes säng, med kläderna på, kommer Luke och ringer på. OCh vad gör han inte om faller ned på ett knä, och friar till henne.....

I den 3:e och troligtvis avslutande delen i serien "Queen Of Babble Gets Hitched" så är Lizzie förlovad med sin stora kärlek Luke, men så fort hon börjar tänka på deras bröllop så bryter utslag ut på hennes armar. Att Chaz dessutom säger att bröllop inte är något att ha, att han aldrig skulle gifta sig, och att Lizzie och Luke inte passar ihop gör Lizzie upprörd.
Att det är så mycket att göra i Monsier Henris butik, samtidigt som Monsier Henri får en stroke, ger inte Lizzie mer tid att tänka på och planera sitt och Lukes bröllop.
Under tiden så inser Lizzie att hon kanske inte är så kär i Luke som hon trott, och när Chaz får Lizzies hjärta att slå snabbare, så kanske det här med att gifta sig med Luke, inte var en så bra ide som hon från början trott.
När hon blir tillfrågad att designa Ava Gecks brudklänning, Ava Geck, som är känd som en blond dum prostituerad i media, så blir Lizzie plötsligt väldigt intressant. Ava Gecks pappa äger nämligen Geck Industries, som är en klädstormarknad.
Medan Lizzie reder ut sina känslor gentemot Chaz, fortsätter att driva butiken för restaurering av brudklänningar så får hon reda på att Monsier Henrie ska sälja butiken och relationen med Luke försämras.
Det visar sig dessutom att Luke inte varigt någon pojkscout, och att han under tiden de varit tillsammans varit otrogen.
Till slut inser Lizzie att hon är kär i Chaz, och hon skriver ett kantrakt med Ava Geck, där hon ska designa brudklänningar för Geck Industries " Ava & Lizzie" kollektion. Hon startar dessutom sin egen brudklänningsbutik "Lizzie Nichols Designs". Och det sista vi hör från Lizzie är hur hon och Chaz bestämmer sig för att gifta sig.

Ett underbart slut på en helt fantastisk serie. Helt klart en må-bra bok. Man sitter och hejar på Lizzie Nichols, som är precis som vilken vanlig människa som helst. Det är en realistisk serie, som man kan relatera till, för vem känner inte av gravitationen?? Vem har inte varit osäker när det gäller sina egna känslor? Och vem har inte öppnat munnen och sagt fel sak vid fel tillfälle??


Amanda


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0