14 dagar kvar kära skolavslutning!

Sommarlov om 14 skoldagar.....
Underbart, underbart, underbart! 14 dagar innan skolan är slut, kan ni fatta det......
Så i sann Amanda anda så ska jag tipsa om trevliga böcker att läsa i sommar.

Det är M. Apostolina som har skrivit alla tre böckerna, och de är en serie. M. Apostilina är en man, vilket det blev stort skriveri om när det kom ut, eftersom alla trodde att han var en kvinna.
Den första boken i serien heter "Hazing Meri Sugarman" eller "Meri Sugarman Psyco Queen" som den också släppts ut under.
Vi träffar för första gången Cindy Bixby, från Marietta, Ohio, som är totalt utstött, och det har hon varit hela sitt liv. Men nu ska hon börja på Rumson River Uneversity i North Carolina, och hon hoppas att hon kan lägga sina förlorar dagar bakom sig. Hon vill skaffa sig vänner och kanske t.o.m. skaffa sig en pojkvän.
På Rumson River så vill hon gå med i Alfa Beta Delta, ett av de mest välkända sororities på skolan.
Det är även här hon träffar Meri Sugarman, ordförande för föreningen. Meri är inte bara vacker, utan hon kontrollerar även Alfa Beta Delta, något som ger henne mer makt än hon egentligen ska ha, lägg dessutom på att hon är rik, så förstår ni nog att det är som upplagt för trubbel.
Men Meri visar Cindy att hon också kan vara vacker, sexig, populär och påverka lärare och politiker, till och med skaffa pojkvän.
Under prövotiden till Alfa Beta Delta så träffar Cindy Lindsay. Lindsay råkar komma från en Kanadensisk kungafamilj. Men Lindsays allt annat än lite udda beteende, hon går jämt med ett paraply uppslaget över huvudet för att skydda sig från UV strålar, gör inte heller henne vidare populär.
De två flickorna finner varandra snabbt, och även en av Alfa Beta Deltas tidigare medlemmar Shanna-Francine, en väldigt trevlig, men väldigt blåst tjej.
Men så när Keith, Meris ex, börjar intressera sig för Cindy så går allting fel. Alfa Beta Delta har under alla år samlat på sig information i vad de kallar sin Hoover File. Utpressningsmaterial är lunchmat i de här arkivet, och nu har Cindy och Keith väckt Meris mörka sida.
Så Meri och Gloria, Meris högra hand, är ute efter att fördärva livet för Cindy och Keith.
Så när Keith bli anklagad för innehav av droger, så börjar operationen Avsätt Meri Sugarman.

I bok två "Meri Sugarman Strikes Back", försöker Cindy, Lindsay och Shanna-Francine desperat att rädda Alfa Beta Deltas efter avsättningen av dess förra djävulska president, psykotiska Meri Sugarman.
Meri har blivit avstängd från college som straff för hennes hemska upptåg, men kommer det att stoppa hennes plan om hämd? Självklart inte.
Så medan tjejerna desperat försöker återuppbygga Alfa Beta Delta, så gör Meri allt hon kan för att sabotera deras planer. Och Cindy är hennes högsta prioritet. Så Cindy finner sig snart omringad av konstiga händelser, och det dröjer inte lång tid innan folk börjar titta snett på henne. Dessutom har hon och Keith gjort slut, så livet är inte precis toppen.
Att Meri dessutom spelar ångerfull i media och att allt fler börjar tro på henne är inte heller guldkanten på Cindys regnmoln. Men Cindy är ingen dåre längre, och hon är redo att göra vad som än krävs för att slå Meri.
Men allt går inte riktigt som Cindy tänkt sig och det slutar med att Meri får komma tillbaka till Rumsom River Uneversity. Cindy måste dessutom åka och rädda sin yngre syster Lissa från knipan hon försatt sig i, genom att börja arbeta inom musikbranschen. Så vad ska hon göra när hon kommer tillbaks till Rumson River??

I tredje och sista boken "Dark Cindy" så tar Cindy en promenad på den mörka sidan. Men Meri är tillbaka på Rumson River och Cindy, som tappert försökte avsluta Meris terrorregim var fortfarane ingen match för drottningen av ondska.
Så istället för att få Meri avstängd ännu än gång, så finner sig Cindy utslängd från skolan och Alfa Beta Delta.
Men då Meri är på alla Cindys vänner bestämmer sig Cindy för att hon inte längre kan gömma sig och vara rädd för Meri. Men så i sitt nya college, så träffar hon Meris lillebror Mark, via Cliff Haven, som är målare.
Och via Mark så får Cindy tag på Meris superhemliga dagbok....
Cindy lär sig skejta, klipper håret och drar på sig sina nyköpta läderbyxor och högklackade Harley stövlar och utpressar ingen mindre än självaste rektorn för att få komma tillbaka till Rumson River och Alfa Beta Delta.
Vi följer henne medan hon offentliggör delar av Meris förflutna, hittar kärleken med Cliff, räddar alla sina vänner och Alfa Beta Delta samt krossar Meri en gång för alla! Eller?

Alla böckerna i serien är underbara, och det är roligt att se hur Cindy går från en absolut supermesig tjej till att våga stå upp för sig själv mot tyrannen Meri.
Böckerna kan vara ganska grova, eller det är egentligen inte rätt ord, men de är inte för barn under 14-15. För det första är de inte ungdomsanpassade men de har också ett hyfsat avanserat språk, som gör det roligt och intresssant att läsa. Men ungavuxna och äldre är den bästa åldersregulationen jag kan komma på sedan jag läst böckerna.
Följ med Cindy på hennes självständighetsresa och resan hon gör innan hon kommer att acceptera sig själv.
Underbar, underbar bok, som får en att ryckas med....
Läs och njut.

Amanda

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0